Over ons

Lees meer over ons en onze historie; Adrie is op ongeveer 12 jarige leeftijd met duiven begonnen. Zijn vader had duiven maar ook zijn Ome Willem. Bij zijn Ome Willem is Adrie begonnen en hier heeft hij het duiven vak geleerd. Hij verteld nog wel eens, dat als de duiven van de vlucht kwamen hij al uren van tevoren in het hok werd gezet om te klokken. De hokken stonden gedeeltelijk boven water en als er een duif kwam werd er teveel tijd verspeeld, vandaar dat Adrie alvast gereed moest zitten om ze op te vangen en te draaien. Soms gebeurde het dat die al 1 a 2 uur van te voren in het hok zat. Maar ondanks het lange wachten is hij toch verder gegaan in de duivensport. Toen zijn Oom in 1975 naar een bejaarde woning is gegaan is hij met zijn vader gaan vliegen, deze speelde ook goed zijn prijsje maar Adrie wilde meer. Zo wonnen ze samen in 1978 de 1e prijs van Bourges in Zuid-Holland met maar één enkele duif mee.
Ze speelden toen ook al bij de Kampioenen.

Maar in 1983 gebeurde het dan eindelijk Adrie en Ineke kregen een vrije woning in de Kastanjelaan. Er werd meteen een hokje neergezet en dat was voor Adrie en Ineke het begin van een succesvolle duiven carrière.

Ze doen de duiven samen Adrie voornamelijk de hokken en Ineke hand en spandiensten en tevens het administratieve gedeelte. Helaas kan Ineke door haar spierziekte niet meer intensief met de duiven helpen dus staat Adrie er de laatste jaren alleen voor. Ook al valt dit niet altijd mee, want hij tobt zelf ook al sinds 1990 met zijn gezondheid en af en toe wordt het ook weleens teveel. Maar ze geven het voorlopig niet op om duiven te houden, want zonder de duiven zouden ze ook weer niet kunnen.

Het brengt ondanks het vele werk ook weer veel plezier en ontspanning. De eerste hokken van Adrie en Ineke waarop ze vlogen tot 1989 toen is het kleine hok en de ren weggehaald en er aan de andere zijde een hok van 4 m bijgeplaatst. Deze twee hokken staan er nu nog.